Male/velike recenzije
Legacy
Izdvojeno
Shoutbox
4.5.2012. 8:44 :: Berita Terbaru
Foto Video Gambar

Regards,
EBO - Satu Hati
14.7.2012. 3:03 :: Iklan Internet Murah Efektif Berkualitas Indonesia
Iklan Internet Murah Efektif Berkualitas Indonesia
14.8.2012. 20:47 :: http://persibteaatuh.blogspot.com/2012/07/iklan-internet-murah-efektif-berkualitas-indonesia-ala-sitti.html
Iklan Internet Murah Efektif Berkualitas Indonesia
29.10.2012. 14:39 :: jaket terbaru
Not realy sure on the blog, but I realy like the content. Top-quality read here.
13.11.2012. 15:37 :: jaket online bandung
You are able to definitely see your enthusiasm inside the paintings you write. The sector hopes for much more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.
3.12.2012. 14:06 :: jaket distro
This post is good and fruitful in support of all new Personal home pages related web programmers; they must study it and perform the practice.
18.5.2013. 6:42 :: margahayuland
thanks
15.9.2013. 11:44 :: Free Sex
Free Sex
Blog
petak, kolovoz 26, 2011
...

TV kuća: HBO

Broj epizoda: 13

Žanr: Crime / Drama / Mystery

Creator: David Simon

OPIS: "Žica je bila američka televizijska serija koju je producirala TV kuća HBO, a prikazivala se od lipnja 2002. do 9. ožujka 2008. godine. Radnja serije smještena je u Baltimore, a svaka sezona bavi se različitom temom: trgovina drogom (prva sezona), brodogradiliše i luka (druga sezona), gradska vlast i briokracija (treća sezona), školski sistem (četvrta sezona) i print mediji (peta sezona)"

Kako krenuti sa serijom koja nije toliko poznata, a ni popularna. Serija koja je osvojila samo par nagrada, ali niti jednu prestižnu tipa Golden Globes ili Emmy. Usprkos tome, mnogi kritičari ovu seriju smatraju najboljom dramskom serijom svih vremena (da, čak i ispred Sopranosa). Makar se uvijek lome koplja koja je bolja, i dan danas.

A što ja mislim o ovoj seriji? Jedna riječ... REALNOST. Ovo je bez ikakvog pretjerivanja najrealnija serija ikad snimljena, toliko snažna, uvjerljiva. Ono što daje toliku realnost ovoj seriji je legendarni David Simon, kreator ove serije. Prije žice je kreirao odlični Homicide: Life on the street. Simon prije ove serije je bio novinar u Baltimoreu 20 godina i viđao je stvari iz prve ruke pa je zato serija tako snažna i realna. Ovdje zaboravite na sretne scene, zaboravite na heroja poput Jack Bauera koji će sve spasiti. Toga ovdje nema, dobro, lažem, osim Omara Laughing (koji je inače baziran na istinitom liku kao i dosta likova u seriji). No, Omar je sasvim druga priča i morat ću ga više puta spomenut u ovoj recenziji jer mi je omiljeni lik u ovoj seriji, a mnogim drugima.

...

Prva sezone Žice slijedi složenu i zanimljivu policijsku istragu među kojima je zapadni Baltimore. Serija uzima stajališta policije i dilera te tako pokazuju gledateljima slojeviti pristup kriminalne drame. Tko je dobar? Tko je loš? Velika su to pitanja, i jako bitna jer ovdje nema princa na bijelom konju, ovdje ni nema glavnog lika. Slobodno možemo uzeti 6, 7 likova i staviti ih kao glavne. No, ipak jedan se detektiv ističe, James McNulty (Dominic West) koji pije previše, zaboravlja platiti alimentaciju, ne može zadržati odnos sa ženama i na kraju postaje sam svoj gazda stavljajući čak i svoju djecu u opasnost. Naravno, tu imamo i druge detektive poput poručnika Cedrica Danielsa (Lance Reddick), detektiv William Moreland (Wendell Pierce), Lester Freamon (Clarke Peters) i Shakima Greggs (Sonja Sohn). Većina glumaca su nepoznata, neki su i bivši zatovrenici, a glume tako predivno realno, duboko i potpuno uvjerljivo. Isto vrijedi i za drugu stranu zakona. Avon Barksdale i njegova kompanija Stringer Bell kao desna ruka, vojnik Wee-beg i mnogi drugi uključujući njegovog rođaka D Angela Barksdaela i njihov protivnik Omar (Michael K. Williams) koji krade od loših i zadržava plijen (Robin Hood ghetta). A ima i mnogo više. Gotovo svaka uloga, od gradonačelnika do najnižeg vojnika na ulici, pažljivo je birana.

Serija počinje polako, radnja se odvija sporo što ovdje nije minus. Ima puno likova, od koji su neku važni za radnju kroz svih 5 sezona. The Wire je serija koja od gledatelja puno traži, ali nemjerljivo više pruža. Zaboravite sve policijske i slične serije koje ste gledali do sada, zaboravite kako su portretirani policajci, kriminalci i političari. Panduri žele srušiti dilere, korumpirane političare i ostale, ne zato što im je to posao nego ponajviše zbog toga što ih mrze jer ubiru veliku lovu dok ovi rade za siću. Dosta odnosa policajac - kriminalac se odvija na osobnoj razini. 80% serije je ulični sleng i koriste ga policajci i kriminalci.

...

Prva sezona pokazuje kroz cijeli svijet (Baltimore) kako sve to funkcionira. Društveni komentar nije toliko izražen, u centru svega je istraga i sve ostalo (siromaštvo, korupcija itd.), se saznaje isključivo kroz istragu. Priča se ne raspada na dvadeset podzapleta te je po svojoj strukturi ovo najbliže noir varijanti Homicidea. Jako brzo se daje smisao imenu serije: ozvučenje kriminalaca također smeta i samim policajcima u obavljanju posla, odnoson spriječava ih da uzimaju postotak nađenog novca. Isto tako, stječe se uvid u užasno kompleksan ulični sleng. Karakterizacija likova je nešto najbolje što možete vidjeti od serija i filmova. Čitava prva sezona je o jednom jedinom policijskom slučaju koji se pred nama otvara isto kao pred policajcima. To je običan slučaj, koliko to može biti, nema šok obrata, nema ultra pametnog policajca koji sklopi sve kockice u sekundi.

Što se tiče Omara... po meni je on najbolje napisan lik u cijeloj seriji. Ne boji se ničega, nosi pancirku, hoda sa sačmaricom i veeeelikim pištoljem. Svi ga respektiraju i boje. Glavna prijetnja Avonu Barksdaelu. Omar ne bi ni išao u osvetu, niti to radio da se nešto nije dogodilo. Kada gangsteri na korneru (kut ulice gdje se prodaje droga) vide Omara, počnu bježati i zatvarati se u kuće, stanove, a Omar elegantno hoda i fućka znajući da mu nitko ništa ne možeLaughing

Uglavnom, u prvoj sezoni koliko god želiš iskakati u biti si najebao, a sustav, koji god bio (policija, politika, organizirani kriminal) je u svojoj suštini korumpiran i guši osobnost i invidulanost. Jedini lik koji nije zakočen sustavom i koji živi po svojim pravilima je Omar.

PREPORUKA ILI NE?

Zar je uopće potrebno nešto reći? Laughing uz ovu seriju preporučio bih još odličnu mini seriju The Corner koja se bavi isključivo dilerima na korneru i narkomanima.

OCJENA: 90% - 9/10

legacy @ 01:51 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
utorak, kolovoz 9, 2011
...

http://www.imdb.com/title/tt0379225/

Trajanje: 145 min

Directors: Mark Achbar, Jennifer Abbott

Žanr: Documentary / History


Godina: (2003)

OPIS: "Dokumentarni film koji gleda na koncept korporacije kroz noviju povijest do današnjeg dana dominacije."

Ovaj izvrsni dokumentarac temelji se na knjizi The Corporation: The Pathological Pursuit of Profit and Power, Joel Bakan. Redatelji Mark Achbar i Jennifer Abbott su režirali ovaj dok. kroz razne intervjue, arhivske snimke i odličnu priču koju su napisali Achbar i Harold Crooks. Pojedini razgovori pokrivaju širok spektar mišljenja, od Michael Moorea do Norma Chomskya na lijevoj strani sve do Nobelovca Miltona Friedmana na desnoj strani.

Korporacija je dizajnirana za uključivanje radne snage, učinkovitost roba i usluga te na taj način pokušava podići naš životni standard, to je vrlo učinkovit alat za ljude. S druge strane, ona je slijepa za sve, korporacija koristi ljude i resurse planeta na načine koji mogu biti i često štetni za nas i okoliš. Achbar i Abbott koriste zanimljivu tehniku, oni nam pokazuju korporaciju kao "osobu" mentalnih poremećaja koju identificiraju pihopatska osobnost prema dijagnostičnom i statističkom priručniku. Korporacija prema tome ima sve naznake takvog ponašanja, uključujući kaznenu nebrigu za dobrobit za sve nas. Korporacije doista ne osjećaju kajanje kada krše zakon. Njihova jedina briga je li kršenje zakona isplativo stoga je rezultat gotovo konstantno razbijanje zakona. Oni su platili kaznu, a zatim krše zakon ponovno.

Joel Bakan odlično primjećuje da je korporacija namjerno programirana da izdvoji troškove bez obzira na štetu koju može uzrokovati ljudima, zajednici i prirodnom okolišu.

Drugi problem sa korporacijom kao što je naglašeno u filmu je da je korporativna struktura zapravo tiranska. To nije demokracija ili nešto slično. Ono što je najzanimljivije u ovom dokumentarcu je pokušaj privitizacije vode, pokušaj naroda u SAD-u da nešto naprave, i Monsanto pokušava biti Monsanto (multinacionalna kompanija koje se u prošlosti bavila prozvodnjom kemijskog oružja).

...

Usred dokumentarca, postavljao sam si pitanja "Zašto su korporacije tako snažne?", "zašto im dopuštamo da nam toliko oduzimaju, a vraćaju tako malo?", "tko stoji iza njih?". Kada pogledate, na ova 3 važna pitanja će biti odgovoreno. Informacije u dok. su vjerodostojne koje se lako mogu provjeriti. Super što se govori o povijesti i usponu na vlast raznih korporacija.

PREPORUKA ILI NE?

Apsolutno jer je ovo jedan od najzanimljivijih, najsnažnijih dokumentaraca koje sam dosad pogledao. Ovo je važan dok. koji ima puno toga za reći. Jedini minus bi bio to što je tempo malo monoton no to ne umanjuje činjenicu da se radi o izuzetnom dokumentarcu

OCJENA: 90% - 9/10

Do iduće recenzije Wink

legacy @ 18:35 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
subota, kolovoz 6, 2011
...

http://www.imdb.com/title/tt1520211/

TV kuća: AMC

Broj epizoda: 6

Žanr: Drama / Horor / Thriller

Creator: Frank Darabont

OPIS: "Policajca Ricka Grimesa (Andrew Lincoln) nakon što je ranjen pokušavajući zaustaviti automobil s kriminalcima na putu, odvoze u bolnicu gdje izgubi svijest. Nakon više dana bez svijesti, on se budi, samo da bi otkrio da je za to vrijeme opaki virus opustošio svijet, oživljavajući mrtve koji imaju samo jedno na svom zombie umu, a to je da se hrane ljudskim mesom. Suočen sa ovom činjenicom kao i da je njegova obitelj nestala, on će predvoditi grupu preživjelih u potrazi za sigurnim mjestom za život."

Prvi put kada sam čuo da se radi ekranizacija nagrađivanog stripa kojeg sam sa guštom čitao bio sam ljut pošto sam znao da je strip izvrstan, brutalan sa odličnom pričom. Onda se pojavilo jedno ime, FRANK DARABONT i očekivanja su mi se povećala. Ne znate ko je Darabont (malo kasnije o njemu). Ova serija nije za one sa slabim želudcem. Serija je ponajviše drama gdje i publika koja ne voli Zombie tematiku može uživati.

Pilot je izvrstan spoj Zombija i drame, najbolja epizoda u 1. sezoni. Redatelj, dakako, Darabont. Glavni lik je policajac Rick Grimes koji nakon što je ranjen gubi svijest i budi se u bolnici. Ne želim previše spoilati, ali ovo vam je dosta za sami uvod. Apokalipsa je odlično odrađena, pilot je kao što sam već rekao izvrstan zbog malo likova i brdo zombija + odlična napetost kroz cijelu epizodu. Pilotu sam dao 9/10 i ostao oduševljen što je serija uspjela, ili možda nije?

Krenuo sam sa drugom epizodom koja me strašno razočarala, bila je slaba, pojavilo se još dosta likova i kako to biva, dosta od njih su jako iritantni. Crnac koji se fura na nekakvog gangstera, azijac koji se pravi pametan i rasist koji glumi "facu" i da ne nabrajam ostale likove.

...

Ostale 4 epizode su također bile prosječno dobre. Zbilja sam očekivao nakon izvrsnog Pilota da će ova serija barem ostati na nekoj razini, ali se kvaliteta naglo spustila. Ipak, serija ima onaj štih Kingovog The Standa (osim što su negativci drugačiji, virus je tu, apokalipsa je tu). Ja padam na to, na tu tmurnu atmosferu. Ako već neka serija ima pad, onda volim da bude postepeno, a ne kao u ovoj seriji da se pad jako osjeti već u drugoj, ustvari prvoj epizodi.

Zombiji izgledaju odlično i očito je da su se potrudili. Ambijent beživotnog grada izgleda odlično, vizualno također makar je to CGI. Kako je serija spora, očekivao sam i nekakav razvoj likova, ali očito ništa od toga. Zadnja (6.) epizoda je bila dosadna, patetična i zaokružila je prvu sezonu prosječno.

E sad, zašto je serija naglo izgubila kvalitetu kakvu je imala u Pilotu. Pa jedan je razlog, a to je Frank Darabont koji je režirao Pilot epizodu i poslije toga niti jednu. Ne znate ko je on... E pa taj čovjek je režirao 3 ekranizacije Stephen Kinga i sve 3 su izvrsne. Prvo je 1994. režirao The Shawshank Redemption pa 1999. The Green Mile te onda 2007. jedan od najboljih horora prošlog desetljeća The Mist.

Serija će dobiti 2. sezonu, ali Darabonta više neće biti. Smatram da nakon ovog odmora druga sezona će podići ponovno nekakavu razinu kvalitete, ali hoće li je zadržati, to ćemo vidjeti.

Uglavnom, nasilja ima, likova ima, zombija NEKAD ima, a nekad ih jedva i vidimo. Serija ne ide na rizik što je ok ako znaju kako to održavati.

PREPORUKA ILI NE?

Pa pošto serija ima izvrstan Pilot i nema baš puno serija Zombie tematike, preporučujem je no neka vam očekivanja ne udu velika osim Pilota Laughing preporučujem još jednu, zasad bolju Zombie seriju, a to je Dead Set (2008), ali ta serija je sasvim nešto drugo. Za razliku od The Walking dead serija je vraški zabavna, brza i dešava se u Big Brother kući.

OCJENA: 70% - 7/10

Do iduće recenzijeWink

legacy @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
srijeda, kolovoz 3, 2011
Pozdrav svim ljubiteljima serija, filmova, dokumentaraca i knjiga jer upravo ću o tome pisati. Biti će to male/velike recenzije sezona pojedinih serija pa također i filmovi, dokumentarci, a jedanput ili dvaput mjesečno ću recenzirati i poneku knjigu. Smatram da će blog imati dobru posjećenost pošto imam u glavi kako ću ga  izreklamirat i kako ću ga uspjeti održavati tako da dragi čitaoci mislim da ćete biti zadvoljni s viđenim.

Prvu recenziju ću obaviti za par dana dok se još upoznam sa raznim trikovima na blogu Laughing
legacy @ 04:35 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
1926
Index.hr
Nema zapisa.